Van Blijderveen Fruit

Van Blijderveen Fruit levert voornamelijk hardfruit, appels, handperen en stoofperen. Fruit van de allerhoogste kwaliteit en van lagere klassen. Maar in alle gevallen precies wat de klant vraagt. In het zomerseizoen leveren ze ook zachtfruit (voornamelijk aardbeien). Van Blijderveen Fruit heeft tevens een eigen transportvloot. Het fruit wordt na de oogst gekoeld, gesorteerd, verpakt en getransporteerd.

De installatie

De installatie is een systeem voorzien van een natuurlijk koudemiddel, waardoor Van Blijderveen Fruit gesteld staat voor de toekomst en zijn verantwoordelijkheid neemt voor de bijdrage aan een schoon milieu.

Het is een CO2 DX installatie voor 7 handelscellen voor de bewaring van appels en peren. De installatie is ter vervanging van meerdere enkelvoudige systemen die functioneerden met synthetische koudemiddelen (HFK’s en HCFK’s).
De installatie wordt bestuurd door de bij Van Kempen in eigen huis ontwikkelde software VK-Dynamics hierbij is altijd het streven naar de beste koelprestaties tegen de laagste energiekosten. De koelcellen zijn gefaseerd omgekoppeld op de nieuwe installatie om de dagelijkse operatie bij Van Blijderveen Fruit zo min mogelijk te verstoren.

Wij zijn trots dat wij dit mooie project hebben mogen realiseren voor Van Blijderveen Fruit.

Realisatie: 2020
Menu