R&M Forwarding

R&M Forwarding is gespecialiseerd in fruit op- en overslag bedrijf en bieden een compleet pakket van diensten aan. Zo verzorgen zij luchtvracht, zeevracht, douaneafwikkeling en warehousing (opslag).

Afgelopen jaar heeft R&M Forwarding een nieuw koelhuis laten bouwen op Nieuw-Reijerwaard. Van de 3 hectare grond is er ongeveer 15.000 m2 bebouwd. In totaal hebben zij nu de beschikking over een koelcapaciteit van 10.000 pallets. 

Van Kempen koudetechniek heeft hier een ammoniak/CO2 installatie gerealiseerd, met een koelvermogen van om en nabij de 1900 kilowatt. Hiermee worden o.a. expeditie 1 en expeditie 2 gekoeld. Het pand is in 2 fases gebouwd, vandaar ook de twee expeditie ruimtes.

De volgende ruimtes zijn ook voorzien van koeling: een ruimte voor de reiniging van de fusten, 14 grote koelcellen, een inpakafdeling, 7 kleinere multifunctionele koelcellen en een droog/inkoelcel. Het drogen in deze cel wordt door de warmteterugwinning van de installatie verzorgt.

Verder is er nog een productiecel, in deze cel worden de verpakte producten tijdelijk gestald. Deze ruimte en alle bovengenoemde worden voorzien van ventilatie. Aansturing van de koelingen gebeurt door ons eigen VK-Dynamics. 

 

Menu