Rijpcellen voor Eurowest

Over Eurowest

Onder de naam Revij is alles begonnen in het jaar 1970, het jaar van de fusie, die 5 veilingen met elkaar verbond en de naam ging dragen van Veiling Westland Noord. De 5 vijf veilingen waren toen Honselersdijk, Loosduinen, Monster, Poeldijk en Wateringen. Na enkele jaren heeft Veiling Kwintsheul zich hierbij aangesloten. 

Chris Reijgersberg en Piet Vijverberg, beiden toen al bijna 10 jaren actief in het groenten en fruit vak, besloten met elkaar samen te gaan en kozen voor de naam REVIJ. Zowel op Veiling Noord, als Veiling Kwintsheul en toen ook nog Veiling Westerlee/Delft was REVIJ actief. Inkoop, verpakken en verzend klaar maken van de Westlandse produkten was de hoofdmoot. Tevens werd REVIJ ook een belangrijke speler in de verkoop van Westlandse Druiven. 

In het jaar 1986 besloot Chris Reijgersberg een andere richting op te gaan. Piet Vijverberg met z'n team van vaste mensen zijn toen door gegaan. In een versneld tempo is de verpakkingsafdeling gemoderniseerd en uitgebreid met computer gestuurde machines. Door de sterke uitbreiding was er meer ruimte nodig. 1992 was het jaar van de verhuizing, een loods van 1400 m2 werd ingeruild voor 2800m2 met 9 docks en een uitgebreidere kantoor accommodatie.

In het jaar 2002 treed Marco Vijverberg toe tot het bedrijf. 1 Januari 2002 wordt de naam Revij naar de historie geschreven en komt de nieuwe naam Euro West B.V.

Avocado rijpcellen

In een bestaand pand heeft VK zes avocadorijpcellen en een specialisatie-rijpcel gerealiseerd. VK heeft de koeltechniek, rijptechniek, isolatiepanelen en de cel-inrichting verzorgd. De temperatuur, luchtvochtigheid en het ethyleen-gehalte wordt geregeld door het PC/PLC visualisatiepakket “Control Maestro”. Bevochtiging van de lucht vindt plaats d.m.v. ultrasoon bevochtiging.

De koelinstallatie functioneert met het chloorvrije koudemiddel R134a. De koelinstallatie is in een door VK voorziene machinekamer nabij de cellen geplaatst. De machinekamer is opgebouwd uit isolatiepanelen, industriedeur, verlichting en afzuiging.

Menu