Koeltechniek voor The Greenery

Supply Chain Management

De medewerkers van The Greenery zien tijdens het hoogseizoen dagelijks een grote hoeveelheid product van eigenaar wisselen. Zij hebben daarin allemaal een eigen rol. Verkopen, verpakken, collecteren, keuren, controleren. Elke medewerker heeft zijn eigen vakgebied. Om al deze producten snel en efficiënt te kunnen verzamelen, collecteren en vervolgens weer uit te leveren is het bedrijf compact ingericht. Via de unit Supply Chain Management vindt een centrale sturing op de goederenstromen plaats, zodat hun inkopers inzicht hebben in gevraagde volumes en de verkopers inzicht hebben in de beschikbare volumes. The Greenery beschikt tevens over exclusieve samenwerkingsverbanden met bedrijven die gespecialiseerd zijn in de distributie van versproducten. Over de weg maar ook door de lucht.

Koeltechniek

Van Kempen heeft de koeltechniek geleverd voor de vestiging Breda. De installatie is ontworpen voor het koelen en bewaren van asperges, aardbeien en ander zacht fruit. De productieafdeling, STW en expeditie worden gekoeld op een temperatuur van +8 tot +16*C. De koelcellen kunnen geregeld worden tussen de 0 en +16*C. De koelcellen zijn voorzien van een bevochtigingssysteem op basis van een hogedruk pomp. Eén koelcel is ingericht als inkoelcel, met geforceerde inkoel voorzieningen.

In de nieuwe machinekamer is een energiezuinige NH3/CO2 installatie geplaatst. Het totale koelvermogen bedraagt 912 kW waarop in totaal 49 koelers zijn aangesloten. De installatie is voorzien van warmteterugwinning (afvalwarmte), de warmte wordt gebruikt voor ontdooiing van de koelers. De installatie wordt bestuurd door de software VK-Dynamics, dat zorgt voor adaptieve cyclusinstellingen met verbeterde energieprestaties.

Realisatie: 2016
Menu