Koelinstallatie voor Weyers GmbH

Over Weyers GmbH

De Duitse firma Weyers vindt haar oorsprong als „Kartoffelhof Weyers“. Deze winkel is meer dan 40 jaar geleden geopend door de ouders van de huidige eigenaar Robert Weyers. In 1995 werd de firma Weyers GmbH Weeze opgericht. Wegens voortduurende groei kocht de firma Weyers GmbH in 1995 de eenmanszaak Ursela Weyers op.

Firmanten werden Robert Weyers, Anja Weyers en de Nederlander Toni Michiels, van wie Weyers GmbH voorheen zijn trostomaten kocht. Het feit dat de firmanten zelf succesvol in de land – en tuinbouw werkzaam zijn geweest, kwam en komt de firma Weyers GmbH in vele opzichten ten goede. Op dit moment bestaat de Weyers groep uit 4 pijlers:

Productie (of groei): telersvereniging SunQuality/ Sunfresh en verschillende telers vanwie Weyers GmbH exclusief de productie vermarkt.

NK3/CO2 koelinstallatie

Van Kempen heeft bij Weyers een NH3/CO2 koelinstallatie t.b.v. 13 koelcellen, verlaadhal en een opstelruimte met ruimteverwarming en ventilatie geïnstalleerd. Uiteraard ook met de bijbehorende elektrotechniek en PC/PLC besturing met procesvisualisatie. Het betrof hier een uitbreiding van de huidige situatie. Het totale koelvermogen is 1529 kW. 

Menu