Koelinstallatie Veiling Zaltbommel

Veiling Zaltbommel

Veiling Zaltbommel bemiddelt tussen telers en kopers op het gebied van groente en fruit. Zij beschikken over ruim 130 leden die een compleet scala aan groente en fruit aanbieden, het jaar rond. Echte versdenkers die dagelijks streven naar de beste kwaliteit producten voor de consument. Zij staan voor korte lijnen, het streven naar de beste prijs voor alle betrokkenen en een hoge klantgerichtheid. Veiling Zaltbommel bestaat al 100 jaar. 

ULO Koelcellen

VK heeft bij Veiling Zaltbommel acht ULO koelcellen gerenoveerd. De bestaande R22 koelinstallatie is gesaneerd. Hiervoor in de plaats is een nieuwe energiezuinige installatie die speciaal voor perenbewaring is ontworpen gerealiseerd. Als koudemiddel wordt het milieuvriendelijke koudemiddel NH3 toegepast.  

De installatie kan in de toekomst nog uitgebreid worden met nog 12 cellen. De compressoren zijn voorzien van traploze toerenregeling. De luchtgekoelde condensor is voorzien van energiezuinige gelijkstroom ventilatoren. Verder wordt ook de ULO meet en regeltechniek geïntegreerd in de PLC-PC besturing.  De koelcellen hebben een totale opslagcapaciteit van 1.172 ton peren. 

Menu