Van Soest

Geschiedenis

Het begon allemaal in 1948 toen de heer Van Soest sr. aan de A15, afslag Kesteren, met een koelhuis/sorteerstation voor appels en peren begon. Dit bleek een solide basis voor de verdere groei en ontwikkeling van het bedrijf Van Soest Champi-Mer. In 1989 startte het bedrijf met het invriezen en verwerken van champignons. In de loop der jaren breidde het bedrijf uit en kwamen er bedrijfshallen bij alsmede nieuwe productielijnen. Anno 2017, wordt er 20 ton champignons per uur verwerkt en geldt Champi-Mer als absolute wereldmarktleider op het gebied van diepgevroren champignons en de verwerking van diverse champignonproducten.

Wat voor installatie?

Van Kempen koudetechniek heeft bij van Soest een centrale ammoniak installatie gerealiseerd, deze installatie kan koelen en vriezen. Op deze installatie zijn aangesloten een: Koelcel, een vriescel, een falling film cooler en een invriestunnel. Deze invriestunnel wordt gebruikt voor het invriezen van 10.000 kg champignons per uur.

De gehele installatie wordt aangestuurd door ons eigen ontwikkelde VK- Dynamics sturing.

Onze opdrachtgever Champi’mer/Van Soest B.V. heeft hun besturingssysteem van de nieuwste technieken laten voorzien door Van Kempen Koudetechniek. De producent van diepgevroren champignons heeft hun productiecapaciteit verhoogd, om de kwaliteit van de champignons te waarborgen is het dus van belang dat alle machines optimaal werken.

Van Kempen Koudetechniek heeft het besturingssysteem omgebouwd op de huidige machines. Één besturingssysteem die inzicht heeft op alle machines in de productielijnen. Zo kunnen problemen tijdig worden gevonden en opgelost.

Realisatie: 2019
Menu