Koelinstallatie Coroos Productie

Over Coroos Productie B.V.

Sinds 1957 produceert het familiebedrijf Coroos Conserveren B.V., opgericht door Cor Oostrom, groente- en fruitconserven. In de 60-er jaren werd er alleen groente en fruit in blikverpakking verwerkt. Vanaf 1982 is hier glas aan toegevoegd en als derde verpakkingsvorm is in 2003 kunststof erbij gekomen. De productie wordt gerealiseerd in twee uiterst moderne vestigingen: Geldermalsen en Kapelle, welke zich midden in het groente- en fruitteeltgebied van Nederland bevinden. Beide fabrieken produceren een groot assortiment groente- en fruitconserven. Kenmerkend voor het bedrijf zijn een goede afstemming op de vraag van de consument en een grote efficiency. Hierdoor is Coroos Conserven een van de grootste private labelfabrikanten van Europa en heeft zij een sterke positie binnen de Europese retail-levensmiddelenmarkt opgebouwd.

Koelinstallatie

Van Kempen heeft bij Coroos Productie B.V. in Geldermalsen een nieuwe koelinstallatie gebouwd voor het koelen van een magazijn. In een gedeelte van een bestaande loods is de ruimte omgebouwd voor gekoelde opslag. Daarnaast is ook de expeditie-ruimte gekoeld. Tussen twee bestaande hallen is een centraal koelsysteem geplaatst met de luchtgekoelde condensor op het frame en weersbestendige omkasting met de bekende VK buitenunit uitstraling.  

Om energiezuinig te draaien werd de compressor traploos in capaciteit geregeld door de intelligente PLC-PC regeling. Om extra energie te besparen is er een tweede condensor binnen in de hal geïnstalleerd, zodat de warmte benut kan worden voor het verwarmen van de hal en de oude stoomheaters zijn komen te vervallen.

Menu